Αναλύσεις Αγώνων

30/03/2020

10 τρόποι για βελτιωμένο ποντάρισμα (πρώτο μέρος)

Ο παρακάτω οδηγός, με τίτλο «10 τρόποι για βελτιωμένο ποντάρισμα», πηγάζει μέσα από αρκετό διάβασμα, εμπειρίες και πραγματικά γεγονότα. Στο παρακάτω κείμενο (πρώτο μέρος) θα αναλύσουμε τους πέντε πρώτους λόγους.

Το στοίχημα έχει αρκετές παραμέτρους και ιδιαίτερη ψυχοσύνθεση, αν θέλει κάποιος να θεωρείται επαγγελματίας παίκτης. Η λέξη επαγγελματίας δεν είναι τίποτα παραπάνω από κάποιον, που εξασφαλίζει ένα σεβαστό εισόδημα σε σταθερή βάση.

1) Κατανόηση της έννοιας στοιχηματική αξία

Συχνά-πυκνά αναφερόμαστε στην έννοια της στοιχηματικής αξίας. Για τους επαγγελματίες παίκτες ο ορισμός είναι ξεκάθαρος, ωστόσο τι γίνεται με τους κοινούς θνητούς στον χώρο; Τις περισσότερες φορές όταν ένα γκραν φαβορί, προσφέρεται με απόδοση 1.30 τι έρχεται στο μυαλό όλων; Άχαστο, δεν «σπάει» με τίποτα, μπετό, σιγουράκι. Η απάντηση αυτές φυσικά και δεν έχουν να κάνουν με επαγγελματίες παίκτες.

Ο όρος αξία γενικά είναι μία απλή έννοια, ωστόσο και ταυτόχρονα αρκετά δύσκολη να ριζώσει στο μυαλό του στοιχηματικού κοινού. Αυτό, έχει ως αποτέλεσμα να επωφελούνται οι πραγματικά ξεχωριστοί παίκτες, που κατά γενική ομολογία είναι μετρημένοι σε ολόκληρο τον πλανήτη. Το να διακρίνει κάποιος αξία πονταρίσματος, σημαίνει πως είναι σε θέση να εντοπίσει όλες τις πιθανότητες που είναι υπερβολικά υψηλές, σταθερές, συστηματικές και να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες.

Φυσικά δεν είναι καθόλου εύκολο να εντοπίζουμε/να υπάρχει αξία σε κάθε παιχνίδι και κάθε άθλημα. Μάλιστα θα μπορούσαμε να αναφέρουμε, πως δεν είναι και απαραίτητο. Το μεγάλο πλεονέκτημα ενός επαγγελματία παίκτη απέναντι στις στοιχηματικές, αρχικά είναι να απορρίψει με συνοπτικές διαδικασίες παιχνίδια με δυσμενείς αποδόσεις. Ο κάθε bookmaker προσφέρει πληθώρα επιλογών σε όλα τα στοιχήματα, πόσο μάλλον όταν έχουμε να κάνουμε με δημοφιλέστατες αγορές και πρωταθλήματα (για παράδειγμα Πρέμιερ Λιγκ, Τσάμπιονς Λιγκ).

Η αναζήτηση και ο εντοπισμός της αξίας, είναι το πιο δύσκολο επιχείρημα στον στοιχηματικό χώρο. Χρειάζεται χρόνια εμπειρίας, δουλειάς, διαβάσματος και αρκετά πειράματα για να έχουμε ένα ιδανικό αποτέλεσμα.

2) Να κατανοήσουμε τα απλά μαθηματικά

Στο στοίχημα και ειδικά όταν αναφερόμαστε σε πονταρίσματα αθλημάτων, εφαρμόζονται στον απόλυτο βαθμό τα μαθηματικά. Έχουμε να κάνουμε ξεκάθαρα με νούμερα, αποδόσεις και στατιστικά. Η πλειοψηφία των παικτών, βασίζεται είτε στο ένστικτο είτε στις γνώσεις από την αγορά, που στοιχηματίζει. Για να θεωρεί κάποιος επαγγελματίας, φυσικά και θα πρέπει να έχει όλο το πακέτο, διαφορετικά μακροχρόνια να βγει 100% χαμένος. Με απλά λόγια, το στοίχημα είναι παιχνίδι αριθμών!!!

3) Nα καταλάβουμε πως οι στοιχηματικές βγάζουν τις αποδόσεις

Αρχικά, εξαρτάται από το πόσο δημοφιλής είναι η αγορά και το ποντάρισμα, που θέλουμε να στοιχηματίσουμε. Να έχετε πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού σας, πως ο εκάστοτε bookmaker θα διαδραματίσει/καθορίσει τις αποδόσεις, έτσι ώστε να προσελκύσει ποντάρισμα από όλες τις πλευρές. Επίσης δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, πως πριν καν ξεκινήσει μία αναμέτρηση, οι στοιχηματικές είναι ήδη κερδισμένες έχοντας πάρει την προμήθειά τους.

Σε αυτό το σημείο έρχεται να κουμπώσει με απόλυτη σαφήνεια και ακρίβεια, ο καθορισμός ενός έξυπνου παίκτη. Αυτόν που αναφέραμε παραπάνω, πως αναζητάει την αξία στο ποντάρισμα και αφήνει όλους τους άλλους να να ζουν με ψευδαισθήσεις. Άξιο αναφοράς, πως σε μεγάλα γεγονότα, όπως για παράδειγμα σε τελικούς μεγάλων διοργανώσεων (Παγκόσμιο Κύπελλο, Τσάμπιονς Λιγκ, Κύπελλα), υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρεθούν value bets.

Ο πρωταρχικός παράγοντας για ένα επιτυχημένο παίκτη στον χώρο, είναι να βρει την κατάλληλη στοιχηματική. Για να το πω σε απλά ελληνικά, τον bookmaker που αφήνει τους παίκτες να κερδίσουν. Δυστυχώς και είναι πικρή αλήθεια, πως αρκετές στοιχηματικές όταν βλέπουν κερδοφορία τους περιορίζουν με δύο απλούστατους τρόπους. Είτε τους βάζουν όρια στο ποντάρισμα με το λεγόμενο limit, είτε τους «κλειδώνουν» τους λογαριασμούς. Εδώ θα πρέπει και χρειάζεται να αναφέρω από προσωπική εμπειρία, πως ουδέποτε στοιχηματική στην Ελλάδα μου έχει κάνει κάτι ανάλογο. Στη χώρα μας αφορά κατά κύριο λόγο παίκτες, που στοχεύουν στο Arbitrage Betting/Sure bets.

4) Διάκριση ικανότητας για ποντάρισμα κόντρα στο «ρεύμα»

Διαχρονικά είναι αποδεδειγμένο, πως όσο περισσότερο στοιχηματίζει κάποιος, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να υποστηρίζει ομάδες, που στο ευρώ κοινό δεν αρέσει. Ακούγεται εντελώς αντίθετο με βάση τις γνώσεις, αλλά όσο λιγότερο η πλειοψηφία προτιμά μια ομάδα, τόσο περισσότερο μας αρέσει το όλο πακέτο από την πλευρά της αξίας. Για να γίνουμε απόλυτα κατανοητοί, μια ομάδα που θα μπορούσε έχει καλές επιδόσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά η πορεία της για 1-2 μήνες είναι αντιστρόφως ανάλογη. Εδώ ένας πραγματικός επαγγελματίας παίκτης, μπορεί να κατανοήσει την έννοια της αξίας.

5) Σταματήστε να αναφέρεστε στο παρελθόν ή να πανηγυρίζετε για μεγάλο χρονικό διάστημα

Το στοίχημα έχει αρκετούς αστάθμητους παράγοντες, που οι bookmakers γνωρίζουν να τους εκμεταλλεύονται στο 100%. Βλέπετε είναι τέτοια η ψυχοσύνθεση της πλειοψηφίας του κοινού, που κατά μεγάλες χρονικές περιόδους κάνει δύο τεράστια λάθη.

Αρχικά, θα πρέπει καταλάβουμε, πως όταν στοιχηματίζουμε υπάρχει η πιθανότητα της αποτυχίας. Μην αφήνετε ένα αρνητικό αποτέλεσμα να σας επηρεάσει μελλοντικά, ταυτόχρονα ξεχάστε το και προχωρήστε παρακάτω. Μείνετε πιστοί στο πλάνο σας και να είστε απόλυτα σίγουροι, πως μόνο έτσι θα έχετε κερδοφορία.

Από την άλλη, σταματήστε να πανηγυρίζετε έξαλλα και για μεγάλο χρονικό διάστημα, έπειτα από μία μεγάλη νίκη. Είναι μαθηματικά βέβαιο, πως θα χάσετε τον προσανατολισμό σας και στα επόμενα πονταρίσματα θα παίξετε λανθασμένα. Εδώ είναι σημαντικότερο να παραμείνετε ακόμα πιο πιστοί στο πλάνο σας.

συνεχίζεται..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*