Αναλύσεις Αγώνων

31/05/2020

10 τρόποι για να βελτιώσετε τα πονταρίσματα σας στο στοίχημα

Ο παρακάτω οδηγός, με τίτλο «10 τρόποι για βελτιωμένο ποντάρισμα», πηγάζει μέσα από αρκετό διάβασμα, εμπειρίες και πραγματικά γεγονότα. Στο παρακάτω κείμενο (πρώτο μέρος) θα αναλύσουμε τους πέντε πρώτους λόγους.

Το στοίχημα έχει αρκετές παραμέτρους και ιδιαίτερη ψυχοσύνθεση, αν θέλει κάποιος να θεωρείται επαγγελματίας παίκτης. Η λέξη επαγγελματίας δεν είναι τίποτα παραπάνω από κάποιον, που εξασφαλίζει ένα σεβαστό εισόδημα σε σταθερή βάση.

1) Κατανόηση της έννοιας στοιχηματική αξία

Συχνά-πυκνά αναφερόμαστε στην έννοια της στοιχηματικής αξίας. Για τους επαγγελματίες παίκτες ο ορισμός είναι ξεκάθαρος, ωστόσο τι γίνεται με τους κοινούς θνητούς στον χώρο; Τις περισσότερες φορές όταν ένα γκραν φαβορί, προσφέρεται με απόδοση 1.30 τι έρχεται στο μυαλό όλων; Άχαστο, δεν «σπάει» με τίποτα, μπετό, σιγουράκι. Η απάντηση αυτές φυσικά και δεν έχουν να κάνουν με επαγγελματίες παίκτες.

Ο όρος αξία γενικά είναι μία απλή έννοια, ωστόσο και ταυτόχρονα αρκετά δύσκολη να ριζώσει στο μυαλό του στοιχηματικού κοινού. Αυτό, έχει ως αποτέλεσμα να επωφελούνται οι πραγματικά ξεχωριστοί παίκτες, που κατά γενική ομολογία είναι μετρημένοι σε ολόκληρο τον πλανήτη. Το να διακρίνει κάποιος αξία πονταρίσματος, σημαίνει πως είναι σε θέση να εντοπίσει όλες τις πιθανότητες που είναι υπερβολικά υψηλές, σταθερές, συστηματικές και να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες.

Φυσικά δεν είναι καθόλου εύκολο να εντοπίζουμε/να υπάρχει αξία σε κάθε παιχνίδι και κάθε άθλημα. Μάλιστα θα μπορούσαμε να αναφέρουμε, πως δεν είναι και απαραίτητο. Το μεγάλο πλεονέκτημα ενός επαγγελματία παίκτη απέναντι στις στοιχηματικές, αρχικά είναι να απορρίψει με συνοπτικές διαδικασίες παιχνίδια με δυσμενείς αποδόσεις. Ο κάθε bookmaker προσφέρει πληθώρα επιλογών σε όλα τα στοιχήματα, πόσο μάλλον όταν έχουμε να κάνουμε με δημοφιλέστατες αγορές και πρωταθλήματα (για παράδειγμα Πρέμιερ Λιγκ, Τσάμπιονς Λιγκ).

Η αναζήτηση και ο εντοπισμός της αξίας, είναι το πιο δύσκολο επιχείρημα στον στοιχηματικό χώρο. Χρειάζεται χρόνια εμπειρίας, δουλειάς, διαβάσματος και αρκετά πειράματα για να έχουμε ένα ιδανικό αποτέλεσμα.

2) Να κατανοήσουμε τα απλά μαθηματικά

Στο στοίχημα και ειδικά όταν αναφερόμαστε σε πονταρίσματα αθλημάτων, εφαρμόζονται στον απόλυτο βαθμό τα μαθηματικά. Έχουμε να κάνουμε ξεκάθαρα με νούμερα, αποδόσεις και στατιστικά. Η πλειοψηφία των παικτών, βασίζεται είτε στο ένστικτο είτε στις γνώσεις από την αγορά, που στοιχηματίζει. Για να θεωρεί κάποιος επαγγελματίας, φυσικά και θα πρέπει να έχει όλο το πακέτο, διαφορετικά μακροχρόνια να βγει 100% χαμένος. Με απλά λόγια, το στοίχημα είναι παιχνίδι αριθμών!!!

3) Nα καταλάβουμε πως οι στοιχηματικές βγάζουν τις αποδόσεις

Αρχικά, εξαρτάται από το πόσο δημοφιλής είναι η αγορά και το ποντάρισμα, που θέλουμε να στοιχηματίσουμε. Να έχετε πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού σας, πως ο εκάστοτε bookmaker θα διαδραματίσει/καθορίσει τις αποδόσεις, έτσι ώστε να προσελκύσει ποντάρισμα από όλες τις πλευρές. Επίσης δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, πως πριν καν ξεκινήσει μία αναμέτρηση, οι στοιχηματικές είναι ήδη κερδισμένες έχοντας πάρει την προμήθειά τους.

Σε αυτό το σημείο έρχεται να κουμπώσει με απόλυτη σαφήνεια και ακρίβεια, ο καθορισμός ενός έξυπνου παίκτη. Αυτόν που αναφέραμε παραπάνω, πως αναζητάει την αξία στο ποντάρισμα και αφήνει όλους τους άλλους να να ζουν με ψευδαισθήσεις. Άξιο αναφοράς, πως σε μεγάλα γεγονότα, όπως για παράδειγμα σε τελικούς μεγάλων διοργανώσεων (Παγκόσμιο Κύπελλο, Τσάμπιονς Λιγκ, Κύπελλα), υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρεθούν value bets.

Ο πρωταρχικός παράγοντας για ένα επιτυχημένο παίκτη στον χώρο, είναι να βρει την κατάλληλη στοιχηματική. Για να το πω σε απλά ελληνικά, τον bookmaker που αφήνει τους παίκτες να κερδίσουν. Δυστυχώς και είναι πικρή αλήθεια, πως αρκετές στοιχηματικές όταν βλέπουν κερδοφορία τους περιορίζουν με δύο απλούστατους τρόπους. Είτε τους βάζουν όρια στο ποντάρισμα με το λεγόμενο limit, είτε τους «κλειδώνουν» τους λογαριασμούς. Εδώ θα πρέπει και χρειάζεται να αναφέρω από προσωπική εμπειρία, πως ουδέποτε στοιχηματική στην Ελλάδα μου έχει κάνει κάτι ανάλογο. Στη χώρα μας αφορά κατά κύριο λόγο παίκτες, που στοχεύουν στο Arbitrage Betting/Sure bets.

4) Διάκριση ικανότητας για ποντάρισμα κόντρα στο «ρεύμα»

Διαχρονικά είναι αποδεδειγμένο, πως όσο περισσότερο στοιχηματίζει κάποιος, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να υποστηρίζει ομάδες, που στο ευρώ κοινό δεν αρέσει. Ακούγεται εντελώς αντίθετο με βάση τις γνώσεις, αλλά όσο λιγότερο η πλειοψηφία προτιμά μια ομάδα, τόσο περισσότερο μας αρέσει το όλο πακέτο από την πλευρά της αξίας. Για να γίνουμε απόλυτα κατανοητοί, μια ομάδα που θα μπορούσε έχει καλές επιδόσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά η πορεία της για 1-2 μήνες είναι αντιστρόφως ανάλογη. Εδώ ένας πραγματικός επαγγελματίας παίκτης, μπορεί να κατανοήσει την έννοια της αξίας.

5) Σταματήστε να αναφέρεστε στο παρελθόν ή να πανηγυρίζετε για μεγάλο χρονικό διάστημα

Το στοίχημα έχει αρκετούς αστάθμητους παράγοντες, που οι bookmakers γνωρίζουν να τους εκμεταλλεύονται στο 100%. Βλέπετε είναι τέτοια η ψυχοσύνθεση της πλειοψηφίας του κοινού, που κατά μεγάλες χρονικές περιόδους κάνει δύο τεράστια λάθη.

Αρχικά, θα πρέπει καταλάβουμε, πως όταν στοιχηματίζουμε υπάρχει η πιθανότητα της αποτυχίας. Μην αφήνετε ένα αρνητικό αποτέλεσμα να σας επηρεάσει μελλοντικά, ταυτόχρονα ξεχάστε το και προχωρήστε παρακάτω. Μείνετε πιστοί στο πλάνο σας και να είστε απόλυτα σίγουροι, πως μόνο έτσι θα έχετε κερδοφορία.

Από την άλλη, σταματήστε να πανηγυρίζετε έξαλλα και για μεγάλο χρονικό διάστημα, έπειτα από μία μεγάλη νίκη. Είναι μαθηματικά βέβαιο, πως θα χάσετε τον προσανατολισμό σας και στα επόμενα πονταρίσματα θα παίξετε λανθασμένα. Εδώ είναι σημαντικότερο να παραμείνετε ακόμα πιο πιστοί στο πλάνο σας.

6) Το στοίχημα δεν είναι ΤΖΟΚΕΡ

Το μεγαλύτερο ποσοστό του στοιχηματικού κοινού, μπερδεύει τον ορισμό του πονταρίσματος και σε τι παιχνίδι απευθύνεται. Το στοίχημα δεν είναι ΤΖΟΚΕΡ, επομένως μην περιμένετε να έχετε άμεσα και τεράστια κέρδη από την επαλήθευση μίας επιλογής. Στην αρένα του στοιχήματος πρέπει να υπάρχει απόλυτη ηρεμία, υπομονή και χρειάζεται να κάνουμε βήμα-βήμα. Είναι σαν μία παρτίδα σκάκι, κάθε ημέρα (παρτίδα) είναι ξεχωριστή και διαφορετική από την άλλη.

Η επιτυχημένη συνταγή δεν είναι άλλη, από το ποντάρισμα σε μονά αποδεκτά. Δηλαδή σε μία και μόνο αγορά, όπως για παράδειγμα ένα σημείο (1Χ2) ή ένα Over/Under. Oτιδήποτε έχει να κάνει με παρολί ή συνδυαστικά προφανώς και εμπεριέχει περισσότερο ρίσκο, άρα και μειωμένες πιθανότητες.

7) Να υπάρχει μακροχρόνιο πλάνο

Όσοι παίζουν επαγγελματικά διαθέτουν ταυτόχρονα και μακροχρόνιο πλάνο. Αρχικά, θα πρέπει να γίνει διάθεση ενός ποσού, που θα αποτελέσει τη λεγόμενη κάβα/μπάνκα. Τι λάθος κάνει ο περισσότερος κόσμος; Κάνει συνεχόμενες καταθέσεις και στο τέλος της ημέρας ή του μήνα, μπορεί να έχει τζογάρει περισσότερα από ό,τι ήταν αρχικά προγραμματισμένο.

Το ποντάρισμα δεν θα πρέπει να έχει ιδιαίτερες αυξομειώσεις, δηλαδή θα πρέπει να υπάρχει σταθερό ποντάρισμα (Flat Stake). Φυσικά μετά από αρκετά χρόνια και με την εμπειρία, ο εκάστοτε παίκτης αποκτά και την αίσθηση να διακρίνει, πότε χρειάζεται μεγαλύτερο ποντάρισμα.

8) Aρχική κάβα/μπάνκα

Ένας επιτυχημένος παίκτης στην αρχή κάθε σεζόν, διαθέτει ένα αρχικό κεφάλαιο για στοιχηματισμό. Για να γίνουμε πιο κατανοητοί, θα βάλουμε στη συνάρτηση τα μαθηματικά και με παραδείγματα. Ας πούμε πως το αρχικό μας ποσό είναι της τάξεως των 500 ευρώ. Στα στέκια των επαγγελματιών, το ποντάρισμα σε κάθε επιλογή ειδικά στην αρχή δεν θα πρέπει να ξεπερνάει το 5% του κεφαλαίου. Δηλαδή για να στοιχηματίσει κάποιος ένα Over, θα πρέπει να ποντάρει 25 ευρώ. Επομένως από την αρχική κάβα/μπάνκα και χωρίς να προσθέτουμε κέρδος ή ζημιά, μπορούν να παιχθούν συνολικά 20 πονταρίσματα.

9) Διαχείριση κεφαλαίου

Το πιο σημαντικό στη διαχείριση του κεφαλαίου, είναι ο εκάστοτε παίκτης να κρατάει και το ανάλογο αρχείο σε κάποιο Excel. O λόγος ένας και απλοϊκός, θα βλέπει τις επιλογές και τα πονταρίσματα από τις ομάδες. Μπορεί να παράδειγμα και πάντα με το μάτι της στατιστικής να αντιληφθεί, πως ορισμένες ομάδες δεν φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Για όσους ακολουθήσουν με ευλάβεια όλα τα παραπάνω, είναι δεδομένο πως σε βάθος χρόνου θα έχουν ένα σημαντικό κέρδος, που θα τους επιτρέψει να εξασφαλίσουν τα προς το ζην.

10) Σταματήστε να πιστεύετε σε δεισιδαιμονίες

Οι αρχές και τα πιστεύω ενός επαγγελματία παίκτη, βασίζονται αποκλειστικά στις δικές του ικανότητες. Φυσικά και σε ορισμένα πονταρίσματα θα παίξει ρόλο και ο παράγοντας τύχη. Μία κόκκινη κάρτα εναντίον της ομάδας που έχει ποντάρει. Πλέον με την είσοδο του VAR, ήδη έχουν σταματήσει αρκετά από τα παρακάτω: Δεν το είδε ο διαιτητής, ήταν οφσάιντ και άλλα πολλά. Κατά την ταπεινή μου άποψη, πλέον το παιχνίδι παίζεται πιο δίκαια.Κλείνοντας, άξιο αναφοράς είναι τα αρκετά γούρια που διακατέχουν τους περισσότερους παίκτες.

Παραδείγματα άπειρα και προς αποφυγήν: «Είδα ένα φίλο μου γκαντέμη, για αυτό έχασα». «Χτύπησε το τηλέφωνο και ήταν η σχέση μου, που δεν θέλει να παίζω και με γλωσσοτρώει». Όποιος πιστεύει κάτι ανάλογο/παρόμοιο, χωρίς κανένα ίχνος υπερβολής είναι μαθηματικά βέβαιο, πως και στην καθημερινότητά του έχει πάνω-κάτω τις ίδιες απόψεις. Σταματήστε να παίζεται και να ποντάρεται, συμβουλή και αν θέλετε την κρατάτε. Θα είσαστε πάντοτε χαμένοι και σπαταλάτε άσκοπα χρήματα και χρόνο.

Οι καλύτερες σελίδες για στοίχημα στο ίντερνετ ⤵️

1

Κορυφαίο Live Στοίχημα!

2

Κορυφαία στον Κόσμο!

3

Το παιχνίδι πιο αληθινό από ποτέ!

4

Το παιχνίδι όπως θα ήθελες να είναι!

5

ΝΟΜΙΜΟ & ΑΣΦΑΛΕΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!

6

100% ανανεωμένη!

7

Νόμιμο στοίχημα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*