Οι λόγοι που οδηγούν σε χαμένα στοιχήματα

Κάθε παίχτης που στοιχηματίζει σε οποιοδήποτε άθλημα και σε οποιονδήποτε αγώνα το κάνει για δύο λόγους. Πρώτον, για τη χαρά του παιχνιδιού και τις συγκινήσεις που προσφέρει. Και δεύτερον, για τα κέρδη που μπορεί να του φέρει μια σωστή πρόβλεψη και μια νίκη του. Φυσικά, και μόνο η χαρά του παιχνιδιού αρκεί, αλλά η νίκη πάντα αποτελεί ζητούμενο. Άλλωστε, κάθε παίχτης ρισκάρει χρήματα στα στοιχήματά του, οπότε είναι λογικό όχι μόνο να θέλει να μην τα χάσει, αλλά και να εξασφαλίσει κέρδη από αυτά.

Βέβαια, όπως γνωρίζουν να σας πουν οι περισσότεροι παίχτες του στοιχήματος, πολλά (αν όχι τα περισσότερα) στοιχήματα θα καταλήξουν απευθείας στον κουβά! Και αυτό που πρέπει να κάνει ουσιαστικά ο παίχτης για να βγει κερδισμένος είναι να κερδίσει περισσότερα από όσα θα χάσει. Ή να χάσει λιγότερα από όσα θα κερδίσει. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, κάθε παίχτης θα πρέπει να αποφεύγει συνήθειες και στοιχήματα που το μόνο που μπορούν να του υποσχεθούν είναι ακόμη περισσότερα χαμένα χρήματα.

Μια τέτοια συνήθεια είναι να στοιχηματίζει σε οτιδήποτε βρεθεί μπροστά του. Ο παίχτης που στοιχηματίζει μόνο και μόνο για να στοιχηματίσει (ή να δώσει περισσότερο ενδιαφέρον σε έναν αγώνα που σκοπεύει να παρακολουθήσει) είναι καταδικασμένος να κάνει λάθος επιλογές και έπειτα να χάσει. Άλλωστε, στο στοίχημα δεν είναι όλοι οι αγώνες ίδιοι. Και ούτε κάθε ημέρα έχει αρκετές ευκαιρίες στοιχηματισμού. Για αυτό το λόγο, θα πρέπει να στοιχηματίζει μόνο όταν βλέπει κάποια καλή ευκαιρία και όχι απλά για να στοιχηματίσει.

Μια ακόμη συνήθεια που συνήθως οδηγεί σε χαμένα στοιχήματα είναι ο στοιχηματισμός σε αγώνες της αγαπημένης ομάδας ενός παίχτη. Σε τέτοιες περιπτώσεις, θα «μιλήσει» ο οπαδός και όχι ο ψύχραιμος παίχτης του στοιχήματος. Και, επειδή ο οπαδός σκέφτεται με την καρδιά του και όχι με το μυαλό του, δεν είναι δυνατόν να προβλέψει με ψυχραιμία.

Η ψυχραιμία άλλωστε αποτελεί βασικό πλεονέκτημα κάθε παίχτη του στοιχήματος. Αντίθετα, ο παίχτης που αφήνει τα αισθήματά του να τον κυριεύουν και υποκύπτει στις συμπάθειες, στην απληστία ή στον φόβο δε μπορεί να κερδίσει. Κι αν κερδίσει, θα είναι τυχαίο γεγονός και δε θα συνεχιστεί. Για αυτό το λόγο, πρέπει να υπάρχει μια στρατηγική και να ακολουθείται.

Ένας ακόμη λόγος που οδηγεί πολλούς παίχτες στο να χάνουν χρήματα στο στοίχημα είναι να ποντάρουν χρήματα, όχι με βάση τις πιθανότητες και την αξία της ευκαιρίας, αλλά με βάση τα χρήματα που θέλουν να κερδίσουν. Το ποσό που πρέπει να τοποθετείται σε κάθε στοίχημα θα πρέπει να αποφασίζεται με βάση το πόσο καλή είναι η ευκαιρία και το πόσο η απόδοση έχει αξία, σε σχέση με τις προσφερόμενες πιθανότητες. Φυσικά, το να διαλέγει κάποιος μια υψηλή απόδοση, μόνο και μόνο για να κερδίσει περισσότερα χρήματα, είναι εντελώς αδικαιολόγητο.

Τέλος, σημαντικά ποσά χάνουν πολλοί παίχτες στο live στοίχημα. Τα στοιχήματα που τοποθετούνται κατά τη διάρκεια ενός αγώνα απαιτούν διαφορετικές ικανότητες εντοπισμού ευκαιριών και διατήρησης της ψυχραιμίας των παιχτών, αφού πρέπει να αποφασίσουν σε μερικά δευτερόλεπτα και να τοποθετήσουν αμέσως το στοίχημά τους. Εξαιτίας αυτής της ιδιαιτερότητας του live στοιχήματος όμως, πολλοί παίχτες παρασύρονται και στοιχηματίζουν χωρίς ψυχραιμία και στρατηγική.

Εφόσον λοιπόν ένας επιτυχημένος παίχτης του στοιχήματος δεν κρίνεται μόνο από όσα έχει κερδίσει, αλλά και από όσα έχει χάσει, κάθε παίχτης θα πρέπει να αποφεύγει τις παραπάνω παγίδες, που το μόνο που μπορούν να του αποφέρουν είναι χαμένα χρήματα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*