Οι νέοι κανόνες χρήσης της προπληρωμένης κάρτας Paysafe

Τα τελευταία χρόνια, ειδικά οι Έλληνες παίχτες που στοιχηματίζουν στο ίντερνετ έχουν αναδείξει έναν τρόπο καταθέσεων στους λογαριασμούς των στοιχηματικών εταιριών ως τον αγαπημένο τους. Ο τρόπος αυτός είναι η προπληρωμένη κάρτα Paysafe. Πρόκειται για μια προπληρωμένη κάρτα που οι Έλληνες παίχτες μπορούν να αποκτήσουν σε χιλιάδες σημεία του δικτύου της εταιρείας (σε περίπτερα, σούπερ μάρκετ, ψιλικατζίδικα και πρατήρια βενζίνης μεταξύ άλλων) και να χρησιμοποιήσουν, ώστε να μεταφέρουν απευθείας τα χρήματα που περιέχει στον λογαριασμό τους στην στοιχηματική εταιρία.

Η συγκεκριμένη κάρτα πάντοτε συνοδευόταν από αρκετά πλεονεκτήματα. Είναι ασφαλής, εύκολη να βρεθεί και να χρησιμοποιηθεί, ολοκληρώνει άμεσα τις συναλλαγές και διατηρεί την ανωνυμία του παίχτη. Ωστόσο, έχει… ταλαιπωρηθεί τους τελευταίους μήνες, εξαιτίας έκτακτων και μη νόμων στην Ελλάδα, όπως τα capital controls του 2015 που ανάγκασαν την εταιρία να αποχωρήσει από την ελληνική αγορά και να επιστρέψει μετά από μερικούς μήνες.

Αλλαγές στον τρόπο χρήσης της Paysafe έρχεται να φέρει και ένας νέος νόμος που σκοπεύει να περιορίσει ένα από τα πλεονεκτήματά της: τις ανώνυμες συναλλαγές. Ο νόμος αυτός ισχύει από τις 16 Μαρτίου 2017 και αναγκάζει τους κατόχους μιας Paysafe να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους, όχι απευθείας, αλλά μέσω ενός εγγεγραμμένου λογαριασμού.

Αναλυτικότερα, έως τις 16 Μαρτίου του 2017, ο κάτοχος μιας Paysafe δεν είχε παρά να συνδεθεί με τον λογαριασμό του στοιχήματος, να επιλέξει τον συγκεκριμένο τρόπο κατάθεσης και να συμπληρώσει απευθείας το PIN της κάρτας, ώστε να μεταφερθούν τα χρήματά της. Πλέον όμως, είναι απαραίτητο να ανοίξει ένα νέο λογαριασμό στην ιστοσελίδα της Paysafe, να ταυτοποιήσει τα στοιχεία του και έπειτα να πραγματοποιήσει από εκεί τις συναλλαγές.

Κάθε παίχτης θα πρέπει πλέον να διατηρεί έναν τέτοιο λογαριασμό και να μεταφέρει εκεί τα χρήματα των καρτών που αγοράζει. Μπορεί να μεταφέρει τα χρήματα από μία ή περισσότερες κάρτες και να τα διατηρήσει εκεί για όσο διάστημα θέλει. Έπειτα, όταν θελήσει να μεταφέρει τα χρήματα στην στοιχηματική εταιρία, θα πρέπει να συνδεθεί και στους δύο λογαριασμούς και να μεταφέρει τα χρήματα από τον έναν στον άλλον. Και με αυτόν τον τρόπο πάντως, η συναλλαγή θα πραγματοποιηθεί άμεσα. Η μόνη διαφορά είναι ότι πραγματοποιείται πλέον επώνυμα, ώστε να αποφευχθούν τυχόν φαινόμενα ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Αυτή η υπηρεσία της Paysafe ονομάζεται MyPaysafe και έως πρόσφατα ήταν προαιρετική. Πλέον όμως, είναι υποχρεωτική. Ωστόσο, η χρήση της είναι δωρεάν και οι χρεώσεις και προμήθειες δεν ενεργοποιούνται παρά μόνο μετά από έναν χρόνο χρήσης, όταν ο κάτοχος λογαριασμού θα κληθεί να πληρώνει προμήθεια 3 ευρώ το μήνα. Οι υπόλοιπες χρεώσεις της Paysafe, όπως το τέλος επιστροφής ή μετατροπής συνεχίζουν να ισχύουν κανονικά, ενώ και οι τιμές των καρτών στο δίκτυο της εταιρίας παραμένουν αμετάβλητες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*