Τα συστήματα στο online στοίχημα

Κάθε παίχτης που θέλει να στοιχηματίσει online, στο ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ, στο τένις, στις ιπποδρομίες και οπουδήποτε αλλού, έχει τρεις επιλογές στη διάθεσή του. Η πρώτη είναι να τοποθετήσει ένα μονό αποδεικτό στοίχημα. Το συγκεκριμένο αφορά σε μία πρόβλεψη και τα κέρδη που υπόσχεται είναι ίσα με την απόδοση επί το ποσό στοιχηματισμού. Η δεύτερη είναι να τοποθετήσει ένα παρολί, να συνδυάσει δηλαδή περισσότερες από μία προβλέψεις και να διεκδικήσει περισσότερα κέρδη. Τα πιθανά κέρδη θα ισούνται με το ποσό του στοιχηματισμού επί το γινόμενο όλων των αποδόσεων, αλλά θα πρέπει να προβλέψει σωστά σε όλα τα σημεία του παρολί.

στοίχημα σύστημα

Τέλος, υπάρχει και μια τρίτη επιλογή: να παίξει σύστημα. Η τοποθέτηση ενός στοιχήματος σε σύστημα έχει το πλεονέκτημα απέναντι στο μονό στοίχημα ότι επιτρέπει τον συνδυασμό περισσότερων από μία προβλέψεις, με αποτέλεσμα να υπόσχεται περισσότερα κέρδη. Σε αντίθεση με ένα παρολί, όμως, δεν απαιτεί 100% επιτυχία στις προβλέψεις. Ένας παίχτης, για παράδειγμα, μπορεί να τοποθετήσει πέντε προβλέψεις, να σχηματίσει ένα σύστημα, να χάσει στη μία και πάλι να κερδίσει χρήματα.

Αυτό συμβαίνει, γιατί το σύστημα παίρνει τις διαθέσιμες προβλέψεις και τις συνδυάζει με κάθε δυνατό τρόπο. Ουσιαστικά, με ένα σύστημα σχηματίζονται μικρότερα παρολί, με αποτέλεσμα όσα κερδίσουν να φέρουν κέρδη και όσα να χάσουν απλά να στοιχίσουν κάποια χρήματα στον παίχτη.
yankee sustima stoiximaΑς πάρουμε για παράδειγμα το σύστημα Yankee. Αυτό βασίζεται σε τέσσερις προβλέψεις, αλλά σχηματίζει 11 επιμέρους στοιχήματα: έξι διπλά, τέσσερα τριπλά και ένα τετραπλό. Τα στοιχήματα αυτά σχηματίζονται με τον συνδυασμό των τεσσάρων προβλέψεων με κάθε δυνατό τρόπο. Αν, για παράδειγμα, κάποιος έχει στοιχηματίσει στα αποτελέσματα 1, 2, 3 και 4, τότε θα σχηματιστούν τα εξής παρολί: 1-2, 1-3, 1-4, 2-3, 2-4, 3-4, 1-2-3, 1-2-4, 1-3-4, 2-3-4 και 1-2-3-4.

 

Με αυτόν τον τρόπο, κάποια στοιχήματα θα κερδίσουν και κάποια θα χάσουν. Ο παίχτης που θα έχει τοποθετήσει ένα τέτοιο στοίχημα όμως θα λάβει έστω και μειωμένα κέρδη, ακόμη κι αν έχει προβλέψει σωστά μόνο σε δύο από τα τέσσερα σημεία.

 

Το Yankee φυσικά αποτελεί μόνο ένα από τα διαθέσιμα συστήματα στο online στοίχημα. Τα περισσότερα από αυτά είναι δανεισμένα από το στοίχημα στις ιπποδρομίες (ειδικά συστήματα, όπως τα Lucky 15, Lucky 31 και Round Robin, μεταξύ άλλων) και διαφέρουν ανάλογα με τον αριθμό των προβλέψεων, των στοιχημάτων που σχηματίζουν και τους τύπους στοιχημάτων από τους οποίους αποτελούνται.

 

Για παράδειγμα, υπάρχουν απλά συστήματα, όπως το Trixie, που συνδυάζει τρεις προβλέψεις σε τέσσερα στοιχήματα, και το Heinz, το οποίο συνδυάζει έξι προβλέψεις σε 57 στοιχήματα. Υπάρχουν και κάποια, από τα οποία προκύπτουν δεκάδες στοιχήματα, όπως το Goliath, με 247 στοιχήματα που προκύπτουν από οχτώ επιλογές! Και τέλος υπάρχουν και κάποια που χρησιμοποιούν ειδικούς τύπους στοιχημάτων, όπως το Up and Down και το Flag.

Τέλος, όσοι έλουν να τοποθετήσουν ένα σύστημα στο online στοίχημα δεν έχουν παρά να τοποθετήσουν τις προβλέψεις τους στο δελτίο τους, όπως κάνουν και με ένα παρολί. Εφόσον έχουν αρκετές προβλέψεις, το λογισμικό των περισσότερων εταιριών στοιχήματος θα τους προτείνει αυτόματα τη δημιουργία ενός συστήματος και θα υπολογίσει επί τόπου το κόστος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*