Νόμιμο online στοίχημα στην Ελλάδα

H αγορά του online στοιχήματος στην Ελλάδα έχει περάσει από πολλές διακυμάνσεις τα τελευταία χρόνια και ακόμη και σήμερα το νομικό πλαίσιο χαρακτηρίζεται «προσωρινό» με επίσημα λόγια και «θολό» με ανεπίσημα. Παρ΄ όλα αυτά όμως, έχει προοδεύσει αρκετά από τις εποχές που ο ΟΠΑΠ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του νόμιμου στοιχήματος και πολλές εταιρίες του εξωτερικού δρούσαν χωρίς κανέναν περιορισμό στη χώρα.

Νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες

Σήμερα, στην ελληνική αγορά δε λειτουργεί μόνο ο ΟΠΑΠ, ο οποίος έχει πλέον επεκταθεί και στο online στοίχημα, αλλά και 24 εταιρίες που έχουν λάβει την απαραίτητη άδεια. Κάποιες από τις εταιρίες μάλιστα λειτουργούν με περισσότερες από μία ιστοσελίδες, με αποτέλεσμα οι Έλληνες παίχτες να έχουν αρκετές επιλογές.

Όλες αυτές οι στοιχηματικές εταιρίες και οι ιστοσελίδες που διατηρούν λειτουργούν νόμιμα στην ελληνική αγορά, το οποίο σημαίνει ουσιαστικά τρία πράγματα: πρώτον, έχουν εγκριθεί από την αρμόδια ρυθμιστική αρχή (την Επιτροπή Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίου) και έχουν πληρώσει το απαραίτητο ποσό, ώστε να αποκτήσουν μία από τις προσωρινές άδεις λειτουργίας, δεύτερον, λειτουργούν σύμφωνα με τους ελληνικούς νόμους για το online στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια γενικότερα και τρίτον, πληρώνουν φόρους στο ελληνικό Δημόσιο.

Εδώ μπορείτε να δείτε μια λίστα με τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες για το 2017.

Τα παραπάνω μπορεί να ακούγονται απλά τυπικά, αλλά έχουν σημασία και για τους Έλληνες παίχτες. Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα και τις υπηρεσίες μιας νόμιμης στοιχηματικής εταιρίας, γνωρίζουν πρώτα απ’ όλα ότι συναλλάσσονται με μια αξιόπιστη εταιρία, πράγμα πολύ σημαντικό στον αχανή κόσμο του online στοιχήματος και του διαδικτύου γενικότερα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι παίχτες εμπιστεύονται τα στοιχεία τους και τα χρήματά τους, προκειμένου να στοιχηματίσουν online. Επιπλέον, στον ίδιο τομέα, αυτόν της αξιοπιστίας, συγκαταλέγονται και κάποιες ηθικές προϋποθέσεις, όπως η απαγόρευση συμμετοχής σε ανήλικους, η παρεμπόδιση ξεπλύματος μαύρου χρήματος και η προστασία από τον κίνδυνο εθισμού στον τζόγο.

νόμιμο στοίχημα

Οι ηθικές αυτές προϋποθέσεις αποτελούν και βασικούς όρους λειτουργίας όσων εταιριών λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα, με αιχμή την προστασία των παιχτών και του κοινωνικού συνόλου γενικότερα από τον εθισμό στον τζόγο. Σε αυτό το πλαίσιο, οι στοιχηματικές εταιρίες δεν επιτρέπεται να διαφημίζουν το στοίχημα ως τρόπο επιτυχημένου lifestyle ή να προωθούν προσφορές που μπορεί να προσελκύσουν περισσότερα νέα μέλη. Παράλληλα, είναι υποχρεωμένες να παρέχουν κάθε απαραίτητη πληροφορία για την αντιμετώπιση του εθισμού στον τζόγο.

Με λίγα λόγια, η έκφραση “νόμιμο στοίχημα στο διαδίκτυο” δε σημαίνει μόνο υπακοή και συμμόρφωση στους ελληνικούς νόμους. Σημαίνει παράλληλα και αξιοπιστία και προστασία του καταναλωτή, αφού για να καλύψουν τις νομικές προϋποθέσεις, οι εταιρίες είναι αναγκασμένες να διατηρήσουν κάποια υψηλά στάνταρ στις υπηρεσίες τους και να αποφύγουν κάθε επιθετική πολιτική (στο μάρκετινγκ ή σε άλλους τομείς) που μπορεί να συμβάλλει στην εξάπλωση των τυχερών παιχνιδιών στο κοινωνικό σύνολο και σε φαινόμενα εθισμού στον τζόγο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*