Υπολογισμός των ROI και Yield στο online στοίχημα

Η χάραξη μιας στρατηγικής έχει πολλά οφέλη για όσους παίχτες του στοιχήματος θέλουν να αποκομίζουν σταθερά κέρδη και να μην βασίζονται απλά σε… πυροτεχνήματα της τύχης τους, για να αυξήσουν το υπόλοιπο του λογαριασμού που διατηρούν σε μια απο τις νόμιμες εταιρίες στοιχήματος. Οι παίχτες που έχουν χαράξει μια στρατηγική γνωρίζουν από πριν ποια είναι τα καταλληλότερα στοιχήματα για τον τρόπο παιχνιδιού τους και το πόσα χρήματα θα πρέπει να ρισκάρουν καθημερινά.

roi stoixima

Για να είναι σε θέση βέβαια οι παίχτες να εκμεταλλευτούν κάποια στρατηγική στο έπακρο θα πρέπει συνεχώς να γνωρίζουν πόσα χρήματα ρισκάρουν, πόσα κερδίζουν και πόσα χάνουν. Και για να το καταφέρουν αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιούν μεταξύ άλλων και δύο όρους που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστοί: το ROI και το Yield, δύο δείκτες που τους βοηθούν να υπολογίσουν τη συνολική επιτυχία τους στο στοίχημα.

Το ROI και το Yield μοιάζουν αρκετά μεταξύ τους, αλλά έχουν μια βασική διαφορά. Αν και αμφότερα χρησιμεύουν για τον υπολογισμό της επιτυχίας μιας στρατηγικής, το ROI αντιπροσωπεύει το πόσο αποδοτικά είναι τα έως τώρα στοιχήματα, ενώ το Yield τα καθαρά κέρδη του συνόλου των στοιχημάτων.

Αναλυτικότερα, το ROI μεταφράζεται ως Return On Investment και παρουσιάζει το ποσοστό αύξησης ή μείωσης του κεφαλαίου ενός παίχτη στοιχήματος, συνυπολογίζοντας και τα ποσά που έχει στοιχηματίσει. Υπολογίζεται με τον εξής τύπο: [Επιστροφές (κέρδη + πονταρίσματα) / Συνολικά πονταρίσματα] x 100.
Για παράδειγμα, αν κάποιος στοιχημάτισε 100 ευρώ και τα αύξησε στα 180, θα κάνει τον εξής υπολογισμό: 180/100 x 100. Από τον υπολογισμό θα προκύψει το ποσοστό 180%, το οποίο φανερώνει κατά πόσο αυξήθηκε το συνολικό κεφάλαιό του. Αντίθετα, σε μια περίπτωση ποσοστού κάτω από το 100%, ο παίχτης έχει απώλειες.

 

Αντίστοιχα, το Yield που αφορά στα καθαρά κέρδη υπολογίζεται με τον εξής τύπο:  [(Καθαρό κέρδος/Ζημία) / Συνολικά πονταρίσματα] x 100. Αν, λοιπόν, στο προηγούμενο παράδειγμα ο ίδιος παίχτης υπολογίσει το Yield, θα καταλήξει, χάρη στον παραπάνω τύπο με το ποσοστό 80%, το οποίο αντιπροσωπεύει τα καθαρά του κέρδη.

Και μπορεί τα παραπάνω παραδείγματα να φαίνονται αρκετά απλά (χάριν ευκολίας), αλλά οι παραπάνω τύποι είναι ιδιαίτερα απαραίτητοι σε όσους θα πρέπει να υπολογίσουν διαφορετικά ποσά, να προσθέσουν κέρδη, να αφαιρέσουν χαμένα χρήματα και να υπολογίσουν το ποσοστό της επιτυχίας τους. Και η συγκεκριμένη πληροφορία αποκτά μεγαλύτερη αξία σε όσους επιχειρούν να αξιολογήσουν ή να αλλάξουν την στρατηγική τους. Ειδικά στην περίπτωση που συνειδητοποιήσουν ότι οι επιδόσεις τους δεν είναι όσο καλές πίστευαν, χάρη στον υπολογισμό του ROI ή του Yield, θα πρέπει να προχωρήσουν σε προσαρμογές στην στρατηγική τους ή να χαράξουν μια νέα.

yield stoixima

Στο ίντερνετ τέλος, υπάρχουν πολλά εργαλεία που προσφέρουν στους παίχτες τη δυνατότητα να προχωρήσουν στον υπολογισμό του ROI και του Yield, ενώ παράλληλα όλες οι εταιρείες στοιχήματος προσφέρουν τις απαραίτητες πληροφορίες, προκειμένου οι παίχτες να γνωρίζουν τις επιδόσεις τους στο online στοίχημα. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να συνδεθούν στον λογαριασμό τους και να επιλέξουν το ιστορικό των διευθετημένων στοιχημάτων τους.

*Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις 21+ | ΚΕΘΕΑ: 210-9237777 | Ρυθμιστής: UKGC | Συχνή συμμετοχή: κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*