Αναλύσεις Αγώνων

28/03/2020

Draw No Bet: Η λογική στο ρίσκο!

Draw No Bet

Ενώ βρισκόμαστε στο κατώφλι της νέας εικοσαετίας με την γνώση που είναι διάχυτη στο διαδίκτυο και στα βιβλία των ”στοιχηματικών βιβλιοθηκών” τα πράγματα στο στοίχημα όσον αφορά τα κέρδη των παικτών πηγαίνουν ολοένα και χειρότερα. Τα δεδομένα είναι πολλές φορές μη εξηγήσιμα, το ρίσκο δεν μπορεί να μειωθεί, αναζητούνται λύσεις και μείωση ρίσκου με σκοπό την αύξηση των πιθανοτήτων άρα και το πιθανό κέρδος. Τα σημεία είναι πλέον υψηλού ρίσκου, τα γκολ μπορεί να μην μπουν, οι διπλές ευκαιρίες δεν πληρώνουν ικανοποιητικά οπότε η λύση δόθηκε εκ των έσω. Ποιο είναι το Νο1 ζητούμενο στο στοίχημα;; Να μην χάσεις! Η στοιχηματική θεωρία που υπόσχεται λύσεις βρίσκεται σε αυτό το άρθρο. Το Draw No Bet είναι η λύση!!

Draw No Bet: Τι είναι

Ισοπαλία όχι στοίχημα! Το Draw No Bet έχει πρωτίστως τον χαρακτήρα της ισοπαλίας κι έπειτα του σημείου άσου ή διπλού, ανάλογα με την επιλογή του παίκτη. Μόνο που στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν τίθεται θέμα κλασικής επιλογής της ισοπαλίας αλλά παραλλαγμένης και ισούται με μονάδα ή για την ακρίβεια με επιστροφή πονταρίσματος! Πρόκειται επί της ουσίας για το ασιατικό χάντικαπ 0:0. To Draw No Bet είναι ένα σημείο με σχετική ασφαλιστική δικλείδα, πράγμα που σημαίνει ότι ο παίκτης αγοράζει ένα σημείο με κάλυψη την ισοπαλία, η οποία όμως σε αντίθεση με την μονή αποδεκτή ισοπαλία, αν τελικά επιβεβαιωθεί, θα πιστωθεί ως μονάδα! Είναι το σημείο που σε βοηθά να κατανοήσεις το ίδιο το στοίχημα. Πρώτα στοχεύεις να μην χάσεις το αρχικό σου ποντάρισμα, που στην γλώσσα του στοιχήματος πρόκεται για το λεγόμενο ”κεφάλαιο” και έπειτα να στοχεύσεις στο να κερδίσεις. Γιατί να το επιλέξω όμως;

Γιατί να επιλέξω το Draw No Bet

Η επιλογή του συγκεκριμένου σημείου είναι ιδανική για όποιον δε θέλει να ρισκάρει να χάσει το κεφάλαιό του ποντάροντας σε ένα σημείο επιλέγοντας την κάλυψη της επιστροφής χρημάτων και επιπλέον είναι πρακτική επιλογή. Αντί ο παίκτης να ποντάρει σε δύο σημεία ξεχωριστά δαπανώντας δύο φορές το κεφάλαιό του επιλέγει το DNB κι έτσι με ένα σμπάρο χτυπά δύο τριγώνια. Δεν ποντάρει, επί παραδείγματι, 5 ευρώ στον άσο και 5 ευρώ στην ισοπαλία αλλά επιλέγει με 5 ευρώ να ποντάρει στον 1 DNB! Έτσι, μειώνει το ρίσκο σημαντικά, δεν επιλέγει την χαμηλότερη τιμή της διπλής ευκαιρίας και παράλληλα έχει δικλείδα ασφαλείας. Πώς παίζεται όμως;;

Draw No Bet: Πώς παίζεται;

Υπάρχει ο κλασικός τρόπος παιξίματος του Draw No Bet ή ” ισοπαλία όχι στοίχημα” και οι παραλλαγές του, που τώρα τελευταία πολλές εταιρίες έχουν προσθέσει ως επιπλέον επιλογή στη φαρέτρα τους. Ξεκινώντας από την κλασική περίπτωση εκεί έχουν δύο περιπτώσεις τις οποίες θα ενισχύσουμε με παραδείγματα. Έχουμε το 1 Draw No Bet (1 DNB) και το 2 Draw No Bet (2 DNB). Ας δούμε την πρώτη περίπτωση:

1 DNB (”ισοπαλία όχι στοίχημα” στον άσο)

Έχουμε ως παράδειγμα τον ποδοσφαιρικό αγώνα Λίβερπουλ-Άρσεναλ από την γνώριμη Πρέμιερ Λιγκ με σετ αποδόσεων το ακόλουθο: 2.45/3.85/2.85. Αρχικά, παρατηρούμε ότι ο μπουκ έχει προσέξει πολύ ώστε να μην εκτεθεί και προπαντός να μην αποκαλύψει τις παγίδες του αγώνα, στοιχηματικά μιλώντας. Το σετ αποδόσεων είναι δίκαιο, αφού πρόκειται για αγγλικό ντέρμπι και παίρνοντας ως υπόθεση εργασίας το γεγονός ότι οι ομάδες είναι ισόβαθμες ή σχεδόν ισόβαθμες. Οι αποδόσεις για το Draw No Bet είναι: 1.75 (Λίβερπουλ) και 2.02 (Άρσεναλ). Η Λίβερπουλ δίνεται ως φαβορί στο αρχικό σετ αποδόσεων και λογικά δίνεται ως φαβορί και στην επιλογή αυτή. Ο παίκτης έχει αποφασίσει να ποντάρει στον συγκεκριμένο αγώνα έχοντας σταθμίσει τα δεδομένα, έχοντας γνώση πολύπλευρη και μελετώντας καλά όλα τα παρεχόμενα στοιχεία. Η επιλογή του πονταρίσματός του δεν θα είναι διπλή ευκαιρία γιατί στην συγκεκριμένη περίπτωση οι διπλές ευκαιρίες έχουν ως εξής: 1.44 (για 1Χ) /1.57 (για Χ2) /1.33 (για 12), οπότε δεν τον συμφέρει οικονομικά. Παίρνει λοιπόν την απόφαση να ποντάρει στον άσο, αλλά επειδή θέλει αφενός να μην χάσει, αφετέρου να κερδίσει λιγότερα όμως χρήματα από το να επέλεγε τον άσο, αλλά πιο σίγουρα (θεωρητικά πάντα), επιλέγει την κάλυψη του 1 Draw No Bet (1 DNB). Θα ποντάρει λοιπόν ένα ποσό στο ποσοστό του 1.75 και εφόσον ο αγώνας λήξει με νίκη της γηπεδούχου πληρώνεται όλο το ποσό, αν όμως λήξει ισόπαλος ο αγώνας το ποντάρισμα δεν χάνεται αλλά επιστρέφεται ακέραιο, εν ολίγοις είναι σαν να προσμετρηθεί ως μονάδα. Αν φυσικά ο αγώνας λήξει με νίκη της Άρσεναλ τότε χάνεται το ποντάρισμα. Πρόκειται για μια επιλογή που μετριάζει το ρίσκο.

2 DNB (”ισοπαλία όχι στοίχημα” στο διπλό):

Στη δεύτερη περίπτωση, ισχύουν τα αντίστροφα από την πρώτη. Αν ο παίκτης έχει αποφασίσει να ποντάρει στο διπλό, αλλά θέλει να ρισκάρει σε μέτριο βαθμό μην ποντάροντας στο σκέτο διπλό αλλά και ούτε στη χαμηλότερη – οικονομικά- διπλή ευκαιρία, τότε επιλέγει το 2 DNB. Επιζητά λοιπόν, νίκη της φιλοξενούμενης ή στην έσχατη περίπτωση μια ισοπαλία ώστε να μην χάσει το ποντάρισμά του.

Οι παραλλαγές: Γηπεδούχος όχι στοίχημα, Φιλοξενούμενος όχι στοίχημα/ DNB ημιχρόνων και Live DNB

Εκτός των σημείων άσου και διπλού υπάρχει και η επιλογή του γηπεδούχου ή και φιλοξενούμενου όχι στοίχημα, η επιλογή ημιχρόνων και το Live. Στην πρώτη περίπτωση ο παίκτης επιλέγει να ποντάρει είτε στην ισοπαλία είτε στη νίκη της φιλοξενούμενης ενώ σε περίπτωση νίκης της γηπεδούχου έχει επιστροφή πονταρίσματος. Στη δεύτερη περίπτωση ο παίκτης επιλέγει να ποντάρει είτε στην ισοπαλία είτε στη νίκη της γηπεδούχου ενώ σε περίπτωση νίκης της φιλοξενούμενης έχει επιστροφή πονταρίσματος. Άλλες περιπτώσεις είναι ο ζωντανός στοιχηματισμός με κάποια μείωση στις αποδόσεις ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα και οι επιλογές του DNB για κάποιο από τα δύο ημίχρονα ενός αγώνα σε περίπτωση που ο παίκτης επιλέξει να ποντάρει στον … μισό αγώνα!

 

Ολοκληρώνοντας το άρθρο αυτό θα πρέπει πάντα πριν επιλέξουμε να ποντάρουμε οτιδήποτε να λάβουμε υπόψη μας όλους τους παράγοντες ενός αγώνα. Καιρικές συνθήκες, κατάσταση γηπέδου, κατάσταση/φόρμα ομάδων, απουσίες παικτών, προϊστορία και προηγούμενα αποτελέσματα και των δύο ομάδων τουλάχιστον του τελευταίου μήνα. ”Η νίκη αγαπά την προετοιμασία”, όπως έλεγαν οι Λατίνοι και επειδή έχουμε να κάνουμε με στοίχημα πρέπει πάντα να έχουμε πολύπλευρη σκέψη. Το στοίχημα είναι απρόβλεπτο και νικά όποιος είναι διαβασμένος, τυχερός και εμπνευσμένος. Καλή τύχη σε ό,τι και αν επιλέξετε.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*