Στοιχηματική Θεωρία: Διαχείριση της ήττας

Στο παρακάτω κείμενο θα αναλύσουμε χρήσιμα tips-ιδέες, με στόχο να μην πέφτετε σε παγίδες και σε περίεργα μονοπάτια.

Στο στοίχημα και σε κάθε μορφή τζόγου/πονταρίσματος, ο εκάστοτε παίκτης έχει στο πίσω μέρος του μυαλού τη λέξη ήττα. Το θέμα είναι, πως ο επαγγελματίας γνωρίζει τι θα πρέπει να κάνει και πως, με σκοπό να τη διαχειριστεί με τη λιγότερη-δυνατή ζημιά.

1) Κάντε ένα διάλειμμα

Όπως σε κάθε δουλειά, έτσι και στον στοιχηματικό κόσμο υπάρχουν διαστήματα ντεφορμαρίσματος. Για παράδειγμα, ένας αθλητής κάθε σεζόν δεν αποδίδει το ίδιο σύμφωνα με τις δυνατότητές του. Έτσι και ο επαγγελματίας παίκτης ανά χρονικές περιόδους θα έχει και τις αποτυχίες του. Σημαντικό είναι να γνωρίζει και να προλαμβάνει δυσάρεστες εξελίξεις. Θέλετε ο παράγοντας τύχη, οι συγκυρίες, η απόσπαση προσοχής, τα προσωπικά προβλήματα;

Για όσους ασχολούνται χρόνια και με επαγγελματισμό στον στίβο του στοιχήματος, γνωρίζουν ακόμα και τα χρονικά διαστήματα που συμβαίνει κάτι ανάλογο. Από προσωπική πείρα μπορώ να αναφέρω ορισμένα παραδείγματα. Στις αρχές της περασμένης δεκαετίας, από Αύγουστο μέχρι και τέλη Γενάρη τα πράγματα εξελίσσονταν εξαιρετικά. Μετέπειτα υπήρχε ένα δίμηνο, που πραγματικά δεν αναγνώριζα τον εαυτό μου. Χωρίς κανένα ίχνος υπερβολής έχανα σε αυτή την περίοδο, όλο το κέρδος και σε αρκετές περιπτώσεις την αρχική μου κάβα. Με το πέρασμα των σεζόν κατάλαβα, πως έπρεπε να αλλάξω τακτική. Προχώρησα σε μία σοφή κίνηση, που μου με την πάροδο του χρόνου μου βγήκε σε καλό. Σταμάτησα να παίζω και κάποιο χρονικό διάστημα για να καθαρίσει το μυαλό.

2) Παραμείνετε επαγγελματίες

Για να υπάρχει αποδοτικότητα σε ό,τι κάνουμε, χρειάζεται να αναλύουμε τα λάθη μας και τι πήγε στραβά. Μπείτε στη θέση ενός προπονητή/τεχνικού διευθυντή για παράδειγμα. Ο πρώτος μετά το τέλος κάθε παιχνιδιού βλέπει τις αδυναμίες των ποδοσφαιριστών του. Αναζητάει μέσα από βίντεο και αναλύσεις τους λόγους που ήρθε μία ήττα, ενώ προσπαθεί να διορθώσει την κατάσταση στο επόμενο παιχνίδι. Έτσι και ο επαγγελματίας παίκτης όταν έρχεται η αποτυχία, μπορεί να κατανοήσει ένα λάθος παίξιμο είτε ήταν επιτυχημένο είτε αποτυχημένο. Σημειώστε επίσης, πως και σε περιπτώσεις νίκης μπορεί να έχει παίξει λάθος. Είναι ακόμα πιο σημαντικό να το αντιληφθεί, αντί να κάθεται και να πανηγυρίζει. Σημασία δεν έχει μόνο το αποτελέσματα, αλλά θα πρέπει να έχει συνδυαστεί με το ορθό σκεπτικό!

3) Αλλαγή στρατηγικής

Ανά χρονικά διαστήματα μπορεί να χρειαστεί να υπάρξει και αλλαγή στρατηγικής. Αυτό συμβαίνει είτε μετά από ήττες, είτε επειδή ο εκάστοτε επαγγελματίας παίκτης δεν είναι ικανοποιημένος από το καθαρό κέρδος. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να γίνει αυτό, αρχικά έχει να κάνει με τις αγορές και τα πρωταθλήματα που επιλέγει να ποντάρει. Για παράδειγμα, αν τη συγκεκριμένη περίοδο συμβαίνει κάτι από τα παρακάτω: τραυματισμοί/απουσίες, κλίμα στο εσωτερικό της ομάδας, απότομη αλλαγή στη θερμοκρασία.

4) Mειώστε το ποντάρισμα

Για όποιον δεν επιθυμεί να ακολουθήσει τον πρώτο κανόνα «Κάντε ένα διάλειμμα», υπάρχει και εναλλακτική. Να μειώσει το ποντάρισμα, που συνεπάγεται έπειτα από αρκετά χρόνια εμπειρίας και δοκιμών στο 1/4 από το αρχικό. Αν και για παράδειγμα το flat stake (σταθερό ποντάρισμα) είναι τα 60 ευρώ, αυτόματα θα κατέβει στα 15 ευρώ. Μην ξεχνάτε πως το στοίχημα είναι μαραθώνιος και μέχρι να ανακτήσετε τη χαμένη σας αυτοπεποίθηση θα πρέπει να πράξετε αναλόγως.

5) Παίξτε πιο προσεκτικά

Τις περισσότερες φορές όταν υπάρχουν διαδοχικές ήττες, ο παίκτης αρχίζει να αποκτά και χειρότερη ψυχολογία. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να εμφανίζεται πιο ψύχραιμος και ταυτόχρονα πιο προσεκτικός. Για αρχή είναι αναγκαίο να ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες χασούρας, επιλέγοντας συνειδητά λιγότερα πονταρίσματα και πιο στοχευμένα. Παράλληλα χρειάζεται να επεξεργαστεί περισσότερο τις αγορές και κατά κύριο λόγο να κάνει συγκρίσεις, μεταξύ των bookmaker και το πως διαμορφώνεται η αγορά στην Ασία (τα λεγόμενα ασιατικά στοιχήματα).

6) Σταματήστε τελείως το στοίχημα

Συχνά-πυκνά η πλειοψηφία των παικτών μετά από μεγάλες αποτυχίες, αναφέρουν τις φράσεις: «Σταματάω», «Κουράστηκα ψυχολογικά». Φυσικά και τα λόγια από τις πράξεις απέχουν έτη φωτός. Ειδικά όταν αναφερόμαστε σε επαγγελματίες, κάτι ανάλογο δύσκολα μπορεί να αντιμετωπιστεί. Είναι σαν να πετάει «λευκή» πετσέτα, μετά από τόσες προσπάθειες και τον χρόνο, που έχει σπαταλήσει για να γίνει καλύτερος και χωρίς αμφιβολία σκέφτεται, πως θα πορευθεί μετέπειτα στη ζωή του.

7) Προχωρήστε παρακάτω

Η αποτυχία αποτελεί μέρος της ζωής μας και την καθημερινότητας. Δεν είναι όλα ρόδινα πουθενά, ακόμα και με τους φίλους μας θα υπάρξουν φορές που θα γίνουν παρεξηγήσεις. Με καλή θέληση τα όλα λύνονται και μπορούμε να προχωρήσουμε παρακάτω. Αλλάξτε τον τρόπο σκέψης, διατροφή, κάντε γυμναστική υπάρχουν αρκετοί τρόποι που μπορείτε να αντιδράσετε. Χρειάζεται πάντα να έχετε στο πλευρό σας άτομα, που μπορούν να κατανοήσουν το πρόβλημα και να πάρετε χρήσιμες συμβουλές. Ακόμα και η επαφή με κάποιον ψυχολόγο είναι ικανή να βοηθήσει για να ανακτήσετε τον παλιό-καλό σας εαυτό.

Να θυμάστε το πιο βασικό, αν ακολουθήσετε πιστά όλα τα βήματα και το αρχικό σας πλάνο τόσο πιο εύκολα θα έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Οι καλύτερες σελίδες για στοίχημα στο ίντερνετ ⤵️

1

Άμεσες Πληρωμές!
21+ | MGA

2

Κορυφαία στον Κόσμο!
21+| Αρμ. Ρυθ MGA| Ρυθ. Εμπ. Επ. ΕΕΕΠ

3

Το παιχνίδι πιο αληθινό από ποτέ
21+ | UKGC

4

Τώρα γράφεις τη δική σου ιστορία
21+ | UKGC

5

ΝΟΜΙΜΟ & ΑΣΦΑΛΕΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!
21+| Αρμ. Ρυθ MGA| Ρυθ. Εμπ. Επ. ΕΕΕΠ

6

Ασφαλείς πληρωμές και επιβράβευση
21+ | MGA

7

100% ανανεωμένη!
21+| Αρμ. Ρυθ MGA| Ρυθ. Εμπ. Επ. ΕΕΕΠ

8

Νόμιμο στοίχημα!
21+| Αρμ. Ρυθ UKGC| Ρυθ. Εμπ. Επ. ΕΕΕΠ

9

Ολοκαίνουρια στοιχηματική Πλατφόρμα!
21+ | MGA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*